Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

Camping Lous Seurrots Contis, Landes

« Een parel van de natuur, een verwarmd zwemparadijs met glijbanen, op 500 m van het oceaanstrand »

8.5 10 1433 scores Recensies

Lous Seurrots: in de buurt van het dorp

Camping Lous Seurrots ligt in de ongerepte natuur van Les Landes, een karakteristieke streek met een gevarieerd landschap en talrijke tradities! U hoeft zich niet te vervelen! 

Camping Lous Seurrots
606 avenue de L’Océan – Contis-Plage
40170 Saint Julien en Born
FRANKRIJK
+33 (0)5 58 42 85 82
Website van het dorp

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 44° 5' 20''
Lengtegraad: W 1° 18' 59''
Bereken uw route


Ligging
Saint Julien en Born, 8 km
Luchthaven van Biarritz, 102 km
Station van Morcenx, 37 km
Reis met de hele familie terug in de tijd en ontdek een authentieke 14de-eeuwse wijk in Les Landes de Gascogne. Gegarandeerd een leerrijke en leuke ervaring!
Het reservaat van de Courant d'Huchet is het laatste stukje Atlantische kust dat nog niet door de mens is aangetast. Duinen, moerassen, de rivier en de oceaan vloeien hier samen.
Contis ontdekken vanop de camping, dat is genieten van een beschermde natuur tussen oceaan en bos. Aan de kant van de Landes ontdekt u een wild, ongerept natuurgebied bezaaid met kurkeiken en dennenbomen. Te voet, met de fiets of zelfs te paard kunt u gebruikmaken van de vele wandelpaden die deze regio te bieden heeft. Of misschien kunt u wel een fiets huren om een van de vele fietsroutes vanuit Contis te volgen en zo de prachtige kust van de Landes te (her)ontdekken. Aan strandzijde ziet u, zover het oog reikt, kilometers fijne zandstranden. Pret verzekerd voor de hele familie: luieren in een ligstoel, ontspannen, zonnebaden, zwemmen of plonsen in een bewaakte zone of aan watersport doen en surfen op de krachtige golven van de Atlantische Oceaan.
Een bezoek aan de stad Biscarrosse mag tijdens uw campingvakantie in de Landes niet ontbreken. U zult beslist onder de indruk raken! Stel u zit heerlijk met uw voeten in het zand, tegenover de prachtige golven van de Atlantische Oceaan, uw blik op de oneindige horizon… U bent zonder enige twijfel in Biscarrosse! Met bijna 15 kilometer aan grote fijnzandstranden en bij surfers hoog aangeschreven golven is Biscarrosse de perfecte locatie voor een kennismaking met surfen, strandvissen, boottochten of gewoon een frisse duik in de Atlantische Oceaan. U kunt natuurlijk ook op uw badlaken heerlijk van de zon genieten terwijl uw kinderen zandkastelen bouwen.
Ontdek de stad Dax en haar vele troeven: van fraaie kuuroorden en de beroemde Feria tot een uniek historisch erfgoed. Dax is een dynamische stad, en de beroemde Feria zal dat alleen maar bevestigen. Dit grote volksfeest, dat gevierd wordt volgens de gebruiken van de Landes, brengt elk jaar meer dan 800.000 mensen op de been die genieten van de vele stierenevenementen en muzikale en culinaire festiviteiten. Als belangrijkste kuuroordbestemming van Frankrijk biedt Dax al vele jaren lang het neusje van de zalm op dit gebied. Elk jaar profiteren 60.000 kuurgasten van de heilzame werking van haar bronwater en aangename behandelingen. De stad telt talrijke kuurinstellingen die gericht zijn op de weldadige werking van het water van Dax. Tijdens uw campingvakantie in Dax kunt u vele overblijfselen ontdekken die getuigen van het verleden van dit bijzondere en heilzame water, zoals de warmwaterfontein, het armenbad “Trou des Pauvres” en het beeld van de Romeinse legioensoldaat.
In de familiesfeer van badplaats Labenne ontdekt u de charmes van de zuidkust van Les Landes, en beleeft u een onvergetelijke vakantie op de camping.
Mimizan is een badplaats tussen Les Landes de Gascogne en de oceaan. U vindt er kilometers lange zandstranden. Mimizan is de ideale stad om te genieten van alles wat de zee te bieden heeft en kan er prat op gaan over een kilometers lang fijn zandstrand en een rivier te beschikken. Mimizan wordt ook wel ‘de parel van de Zilverkust' genoemd. U kunt de stad op uw eigen ritme, volgens uw eigen wensen en verlangens, ontdekken. Een campingvakantie in Mimizan zorgt voor een ferme hap frisse zeelucht, samen met uw familie of met vrienden.
Vlak bij de Atlantische Oceaan en aan de rand van een meer: de stad Parentis-en-Born geniet van een unieke ligging. Tijd voor animaties! Tijdens uw campingvakantie in Parentis-en-Born kunt u misschien wel deelnemen aan het “Fête du lac” of de beroemde Feria waar de bijzondere tradities van het zuidwesten de hoofdrol spelen.

De kust van de Landes

Kilometers strand en dennenbossen! Onze mooie golven zijn ideaal voor surfers van alle leeftijden. Zuurstof kan je bijtanken tijdens wandelingen in het bos. Je komt zeker herten en eekhoorns tegen, sommige willen misschien wel op de foto.

Het achterland van de Landes

Het achterland, rijk aan tradities, is ook een bezoekje waard. Je vindt er het grootste dennenbos van Europa dat uitnodigt tot wandelen. In de ecomusea, waaronder dat van la Grande Lande, zullen klein en groot zich verbazen over onze mooie omgeving. Ons team kan je bijstaan bij het uitstippelen van een route à la carte op basis van jouw wensen.

De gastronomie van de Landes

De reputatie van de Landes is al gemaakt. Kom kennismaken met ons feestgevoel en proef van de foie gras, de eendenconfit, de eendenborst, de garbure, de tourtière, enz., ... De heilzame effecten ervan zijn bekend. Je kan ook de lokale producenten ontmoeten; niets dan ontdekkingen in het vooruitzicht tijdens onze minimarkten op de camping.

×