Camping Port-Louis

Criteria wissen
Port-Louis ligt op de punt van het schiereiland dat omgeven wordt door de binnenzee van Gâvres, de baai van Lorient en de oceaan. De stad bezit een historisch erfgoed dat u tijdens uw campingvakantie zowel te voet als per boot kunt ontdekken.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Morbihan

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Baden

Kent u Port-Louis?

Viert u vakantie in de Morbihan, hou dan halt in Port-Louis, een charmant en karaktervol kuststadje dat sinds eeuwen door forse omwallingen beschut wordt. Lodewijk XIII liet de citadel heropbouwen en versterken. Zo kreeg de stad, die voorheen Blavet heette, de naam ‘Port-Louis’ (‘Lodewijkshaven’).

 

Waarom zou u Port-Louis bezoeken? Om van de zon te genieten en een flinke portie jodium in te slaan bijvoorbeeld! Of om zijn geschiedenis te (her)ontdekken. Voor een streepje cultuur tussendoor kunt u terecht in twee musea die naast elkaar liggen: het Marinemuseum en het Museum van de Indische Compagnie. Scheepvaartfanaten komen volop aan hun trekken in het Musée National de la Marine. Het eerste deel van het museum is gewijd aan reddingsacties op zee, terwijl u in het tweede deel meer verneemt over de zeevaartroutes naar het Verre Oosten. Het Musée de la Compagnie des Indes is gewijd aan de geschiedenis en de expedities van de Franse West- en Oost-Indische Compagnie die tijdens de regeerperiode van Lodewijk XIV door Colbert werd opgericht. Een leerrijk uitje voor wie meer wil weten over het ontstaan van de citadel en de stad Port-Louis!

Na al die geschiedkundige weetjes snakt u vast naar ontspanning. Tijd dus om vanaf de stadswallen te genieten van het weergaloze uitzicht over de baai van Lorient en het eiland Groix! U kunt over de omwalling wandelen, maar wees voorzichtig op de smalle paadjes.

 

Daarna kunt u kiezen tussen een zwempartij, een sessie dolce far niente of een wedstrijd beachvolley op het Grande Plage aan de voet van de citadel. Wie het liever wat intiemer houdt, kan terecht op het strand van Le Lohic even verderop dat uitzicht biedt over het ‘Muizeneiland’. Vanuit de haven van Locmalo kunt u met de busboot ‘Le Trait d’Union’ naar het schiereiland Gâvres.
Port-Louis zelf is ook een charmante stad. In de winkelstraten met gevels uit de jaren 30 van de vorige eeuw vindt u kunstgalerijen, cafés, theehuizen, enz. Op één adresje vindt u het allemaal samen: ‘ La Dame blanche’ is tegelijk boekhandel, koffiebar en theehuis!
Om te slapen en uw familievakantie extra pit te geven, kunt u terecht op één van onze campings in de nabijheid van Port-Louis.

 

Wist u dit?

De citadel van Port-Louis werd aanvankelijk door de Spanjaarden gebouwd in 1590 onder leiding van Juan del Aguila. Overal in de stad zijn nog sporen van de Spaanse aanwezigheid terug te vinden, zoals de twee Iberisch uitziende vestingtorens. De zwijgende kanonnen op de weergang staan nog altijd op het eiland Groix gericht.

 

Op het programma?

Duik in de geschiedenis van Port-Louis tijdens een bezoek aan de verschillende musea. Zet daarna koers naar het Grande Plage met het gelijknamige restaurant om op het terras een glas te drinken of een hapje te eten. Liefhebbers van wetenschap – ongeacht van welke leeftijd – zijn in hun nopjes in het Observatoire du Plancton waar ze alles te weten komen over het microscopische leven en de natuurkundige geschiedenis van plankton.

 

Tot slot ontbreekt het deze stad in de Morbihan ook niet aan animatie en culturele activiteiten. Elk jaar rond Hemelvaart vindt het straatkunstenfestival ‘Avis de temps fort’ plaats met dansvoorstellingen, theater, circus… Geniet ook van de avondmarkt die ’s zomers elke dinsdag plaatsvindt. De traditionele zaterdagmarkt kunt u het hele jaar door bezoeken.

 

×