Kamperen in Occitanië

Occitanië bevat elementen uit zowel de Camargue, Spanje, de Provence, het Middellandse Zeegebied, de Gascogne en de Pyreneeën! Kom tijdens uw campingvakantie genieten van alle smaken, geuren en kleuren van deze streek!

Al gehoord van Occitanië?

De regio Occitanië, die door de samenvoeging van de Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyrénées ontstond, is een topbestemming voor liefhebbers van grote fijnzandstranden, authenticiteit en opmerkelijke landschappen. Zijn 200 km kust en mediterrane klimaat weten u ongetwijfeld te charmeren. Occitanië is de ideale plek voor een campingvakantie aan zee, maar ook voor een vakantie in de natuur zit u hier goed. Er zijn tal van mogelijkheden voor een relaxt verblijf in de bergen of op het platteland. Deze regio in Zuid-Frankrijk telt 13 departementen: de Lot, de Tarn-et-Garonne, de Gers, de Hautes-Pyrénées, de Tarn, de Haute-Garonne, de Aveyron, de Lozère, de Ariège, de Aude, de Hérault, de Gard en de Pyrénées-Orientales. Maar vraagt u ons vooral niet welk departement het mooist is … Dat is onmogelijk te zeggen!

 

Wat mag u verwachten in Occitanië?

Bereid u voor op een ruim aanbod van natuur, cultuur en ontspanning. Viert u vakantie in Occitanië, dan kunt u zowel naar zee als naar de bergen of het platteland. Welke campingvakantie u ook voor ogen hebt, in deze regio vol verrassingen en wonderlijke ontdekkingen vindt u beslist uw gading. Occitanië behoort tot de meest toeristische regio’s van Frankrijk en telt meer dan zeven regionale natuurparken, niet te missen steden, karaktervolle dorpen, uitzonderlijke stranden … Overal, van aan de kust tot op de hoogvlakten, wordt u aangenaam verrast door weidse natuurlandschappen en culturele hotspots. Klaar voor een reeks bijzondere avonturen?

 

Wat valt er te beleven tijdens uw campingvakantie in Occitanië?  

Het is moeilijk in slechts enkele zinnen samen te vatten wat u allemaal mag verwachten, maar deze dingen mag u alvast niet missen. Occitanië is een regio waar eeuwenoude culturen hun sporen hebben nagelaten. Hun erfgoed en levenskunst zijn ook vandaag nog zichtbaar. Bezoek Toulouse, de beroemde ‘roze stad’ met haar gebouwen uit roze baksteen, Montpellier met zijn befaamde Place de la Comédie, Nîmes met zijn prachtige arena of Carcassonne met het Canal du Midi en de middeleeuwse ommuurde stad die allebei op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Ontdek ook de lokale gastronomie en wijnen, en proef de roquefort, de ‘aligot’ (aardappelpuree met kaas), de truffels, de ‘tielles’ (pasteitjes) uit Sète, de ‘grisettes’ (honing- en zoethoutbonbons) uit Montpellier, de worst uit Toulouse …

 

Vind ik in Occitanië activiteiten voor de hele familie?  

Uiteraard! Mountainbikeroutes, recreatiegebieden, zwemplekken bij meren en rivieren, golfbanen, touwenparcoursen, paardrijcentra, klimlocaties, het safaripark van Sigean ... Ook verscheidene grotten – in Clamouse, Lombrives … – zijn een bezoek meer dan waard. U merkt het al: deze campingvakantie wordt ongelooflijk! Wie houdt van activiteiten te midden van de natuur, wordt hier op zijn wenken bediend: klein en groot komt aan zijn trekken. Aan regionale en nationale natuurparken is alvast geen gebrek in Occitanië. Bezoek zeker het Nationaal Park van de Pyreneeën met zijn meren en bossen om te wandelen en te genieten van de diversiteit van de fauna en flora. Ook andere plekken zoals de Cirque de Navacelles, de Cirque de Mourèze, het Natuurpark van de Camargue en de Golf van Lion zijn zo mooi dat u er stil van wordt.

 

Kies voor een campingvakantie in Occitanië!

19 campings gevonden

campings Ariège

campings Aude

campings Aveyron

campings Gard

campings Gers

campings Hautes-Pyrénées

campings Hérault

campings Lozère

campings Pyrénées Orientales

×