Leven in het groen

Het is vakantie, we vergeten het beton, de stress, de vervuiling, de agressie! We kunnen eindelijk een kuur van groene natuur doen!

Groen om mij heen

Groen is leven. Gras, bomen, planten, bloemen, dat alles draagt bij aan ons welzijn en geeft ons zuurstof. En het is dan ook geen toeval dat we de uitdrukking “de natuur in” gebruiken als we het over nieuwe energie opdoen hebben … Want door weer contact met de natuur te zoeken, herstellen we onszelf lichamelijk en geestelijk maar ook psychologisch en emotioneel. Een boswandeling maken, een trektocht door de dennen in de bergen, picknicken tussen de velden, een dutje doen in een boomgaard of een weiland …  dat zijn de goede ideeën die voldoende zijn om ons een uniek gevoel van rust en vredigheid te bezorgen.

Dus, in uw vakantie: herstel uw contact met de natuur en zet uw groene bril op! Kies voor weelderige plekken met overvloedige begroeiing ...  u zult merken dat u nergens zoveel energie van krijgt en dat uw stress en spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Groen op mijn bord

Ook op uw bord doet groen wonderen voor uw gezondheid! Groene groente en groen fruit zijn bekend om hun positieve effecten. Spinazie levert zuurstof, kiwi voert vocht af, courgettes bestrijden cholesterol, broccoli en groene kool zijn goed voor het zicht, erwtjes zitten vol vitamine B en koolhydraten en zelfs algen zijn goed voor ons!

Profiteer dan ook van uw vakantie om alle groene groente van het seizoen die u rond de camping vindt op uw bord te doen! En bereid ze op allerlei manieren om er nog meer plezier aan te beleven, met of zonder vlees, elke bereiding heeft zijn voordelen! 

Groen en ik

De natuur ingaan, dat betekent niet alleen in het gras rollen en sla eten!

Nee, groen heeft u in u … of niet! Als u uw leven met groen vult, vermijdt u dat u altijd aan het herkauwen bent (dat is een mooie woordkeuze ...), u leegt uw hoofd makkelijker en vermoeidheid verdwijnt sneller. Het bewijs? Onderzoek heeft bewezen dat ziekenhuispatiënten met uitzicht op bomen minder vaak om pijnbestrijders vragen! Ongelooflijk hè? Ja, maar wel logisch: contact met de natuur zorgt voor de productie van endorfine, dat ervoor zorgt dat het lichaam zich goed voelt. Dus hop! naar het platteland zodra u een vrije dag of weekend heeft! Tijdens uw vakantie kiest u voor een natuurlijke bestemming, en elke dag omringt u uzelf met ficussen, cactussen en bossen bloemen!

En niets is beter dan een verblijf op een van de volgende campings om de natuur in te gaan!

Tijdens uw vakantie kiest u voor een natuurlijke bestemming :

Bekijk de 36 campings
×