Vakantiegeluk met een portie avontuur!

Op vakantie gaan betekent de dagelijkse sleur en routine achter u laten. Uw vakantie is dan ook het ideale moment om nieuwe dingen uit te proberen. Het maakt niet uit of u een echte sportfanaat dan wel een stijve hark bent, op vakantie ontwaakt de avonturier of avonturierster in ieder van ons.

Kruipt u graag een keer in de huid van Indiana Jones? Waag u aan klimmen!

Bent u er zeker van dat ik dit leuk zal vinden?

Absoluut. Klimmen is namelijk een complete sport. Deze sensationele natuurervaring is bovendien best verslavend. U traint evenwicht, lenigheid, reflectie en concentratie, en versterkt tegelijk de armen, benen, dijen, buikspieren en rug. En u begint spontaan te glunderen van plezier! We zouden best die brede smile op uw gezicht willen zien wanneer u daarboven tegen de rots aangeleund staat en over het schitterende panorama uitkijkt. Wedden dat u de wereld vanuit een heel ander perspectief bekijkt en zich één voelt met de natuur?

Met of zonder kroost?

Klimmen is een fantastische sport om met de hele familie te beoefenen. Met de juiste omkadering kunnen kinderen al vanaf 7 jaar mee. Ook voor hen is het een onvoorstelbare ervaring. Zonder dat ze er erg in hebben, krijgen ze meer vertrouwen (in zichzelf maar ook in anderen), leren ze om de natuur te bedwingen en hun hoogtevrees te overwinnen, en doen ze nieuwe indrukken op. En reken maar dat ze apetrots zijn als blijkt dat u zelf nog net ietsje zenuwachtiger bent!

Wanneer begin ik eraan?

Op vakantie natuurlijk! U hebt geen intense sportieve training nodig om eraan te kunnen beginnen. U moet gewoon fit zijn en zin hebben om te klimmen. Op vakantie bent u ontspannen en hebt u tijd: meteen de ideale omstandigheden om te beginnen klimmen. Bovendien bieden enkele Yelloh! Village-campings een initiatie klimmen aan. Ter plaatse vindt u professionele animatoren die zich aan ieders niveau aanpassen. U hoeft geen materiaal aan te kopen want de professionals die u begeleiden, lenen u klimschoenen, gordels en musketons. Bevalt het klimmen u, dan kunt u bij uw thuiskomst altijd nog in een volledige uitrusting investeren!

Voelt u zich diep in uw hart een Robin Hood? Leer boogschieten!

tir à l'arc au camping Sylvamar
Tir à l'arc camping Brasilia
Tir à l'arc au camping Les Voiles d'Anjou

Waarom is deze sport een schot in de roos?

Omdat boogschieten een originele sport is waar u misschien niet meteen aan denkt, maar die toch heel wat voordelen biedt. Zo leert u bijvoorbeeld om u tegelijk te ontspannen en scherp te staan. Best een nuttige vaardigheid! Bovendien is boogschieten een rustige activiteit die u verplicht om uw hoofd leeg te maken zodat u zich kunt concentreren. Verder moet u ook leren om goed te ademen zodat u goed kunt mikken. En dat is mooi meegenomen voor wie regelmatig zijn kalmte moet zien te bewaren!

Is dit niet te hoog gemikt?

Neen, iedereen kan boogschieten, zelfs kinderen vanaf 6 jaar. Het zou overigens zonde zijn om uw kleine Robin Hoods niet van deze leuke activiteit te laten genieten. Verscheidene Yelloh! Village-campings bieden boogschietanimatie aan in de Juniors en Teens Clubs. Ideaal om op een ludieke manier met deze sport te beginnen!

Is dit niet gevaarlijk?

Helemaal niet. Wij zorgen namelijk altijd voor de perfecte omkadering. Voor uw kroost is dit zelfs een gedroomde activiteit. En of ze ervan genieten om in de natuur rond te hossen op zoek naar de doelwitten! Uw kleine Robin Hoods of Merida’s werken op deze manier aan hun zelfvertrouwen en oefenen hun fijne motoriek. Ze trainen bovendien op precisie, geduld en concentratie zonder dat ze het zelf in de gaten hebben!

Kom ik in vol ornaat of in mijn ouwe kloffie?

Geen van beide. Trek gewoon comfortabele sportkleren aan om door het bos te lopen. Een boog wordt u ter beschikking gesteld, net als de lederen bescherming voor uw voorarm en een handschoen om uw vingers te beschermen. 

Schuilt er een Tarzan in u? Afspraak bij het touwenparcours!

Weet u zeker of dit me zal lukken?

Touwenparcoursen zijn echt dé hype van de voorbije jaren. Deze activiteit is ideaal voor wie graag sensationele ervaringen beleeft zonder echte risico’s te nemen. In een ongewoon en ludiek kader te midden van de natuur beleeft u dolle pret.

En wat als dit voor mij te hoog gegrepen is?

Dat risico is onbestaande omdat iedereen een traject kan uitkiezen in functie van zijn eigen niveau. Alle touwenparcoursen bieden routes aan tussen de bomen die op alle leeftijden afgestemd zijn. Al vanaf 3 jaar kunnen kinderen deelnemen. Tenzij u aan een onoverkomelijke vorm van hoogtevrees lijdt, wordt het een schitterende ervaring. De veiligheid is volledig verzekerd en de animatoren houden u van op de grond goed in de gaten zodat ze u bij het minste probleem te hulp kunnen schieten. Hangbruggen, tokkelbanen, tunnels, vliegende fietsen of steps, klimmuren, netten, tonnen … Klik uw musketon vast en ga voluit voor het avontuur!

Ik heb geen uitrusting en weet niet waar naartoe …

Een gordel, een musketon en hop, u bent klaar! Maar geen paniek: al het materiaal wordt u uiteraard ter beschikking gesteld. En zoekt u een plek waar u deze activiteit kunt beoefenen? Daar hoeft u niet ver voor te rijden. Sommige Yelloh! Village campings hebben zelfs hun eigen touwenparcours!

Voelt u zich graag een echte avonturier, dan doet een verblijf op een van onze Yelloh! Village- campings wonderen:

Bekijk de 39 campings
×