Pas op, hier wordt gegleden!

Wilt u de wind in uw haren voelen en diepe teugen zoute lucht inademen? Droomt u van take off en point break? Dan is dit het moment om in het diepe te duiken … en de juiste keuzes te maken voor uw niveau.

Onontkoombaar en eenvoudig: stand-up paddle

De beslissing is genomen, op uw vakantiebestemming moet water zijn. En overal waar water is, kunt u tegenwoordig stand-up paddle beoefenen. Hebt u uzelf beloofd het ooit eens te proberen? Dan is dit het juiste moment! Zodra u de weinige basisinstructies kent, kunt u alleen, met z’n tweeën of in familieverband vertrekken, staand op uw plank.

Het goede nieuws is dat iedereen zich met stand-up paddle kan vermaken. Vanaf het water ziet de omgeving er opeens anders uit. Puur geluk binnen peddelbereik! Zee, oceaan, meer of rivier, alles is mogelijk. Ervaren sporters zullen voor onrustig water kiezen voor nog meer plezier. Er is geen speciale voorbereiding nodig om te kunnen beginnen. Maar als u gewend bent om aan yoga te doen, zult u zich sneller en eenvoudiger bewust zijn van uw lichaam om uw evenwicht te vinden.

Om stand-up paddle te beoefenen, raadt Yelloh! Village u de volgende campings aan:

Bekijk de 41 campings

Fun en laagdrempelig: windsurfen

Zee, meer of oceaan: ervaren windsurfers durven elke watervlakte aan. Ja, maar u? Als u begint, zult u natuurlijk meer genieten op het rustige water van een meer. Zodra u de veiligheidsregels begrepen hebt en weet hoe u met de plank en het zeil moet omgaan, zullen de deuren van de wonderlijke wereld van het windsurfen voor u opengaan! Races met vrienden, onverwachte duiken in het blauwe water en heel veel slappe lachbuien staan u hier te wachten.

Denk eraan dat u zich goed opwarmt om te blijven lachen: stretching, de polsen opwarmen, de nek soepel maken en de armen draaien en rekken zijn onmisbaar om uw lichaam goed voor te bereiden, des te meer als u het niet gewend bent. Maar zodra u het water opgaat: één en al fun!

Volg de gids om de mooiste plekken te ontdekken waar u kunt windsurfen:

Bekijk de 49 campings

Uitgelaten en technisch: surfen

Als u tamelijk sportief bent, graag nieuwe activiteiten ontdekt en een goed evenwichtsgevoel hebt, zal deze discipline u bevallen! Een goede raad: doe dit samen met vrienden en neem een professionele surfer mee als coach. Golven en gezelligheid, dat lijkt op een goed vakantieplan!

Voor maximaal plezier en veiligheid kiest u uw strand, de hoogte en de kracht van de golven zorgvuldig en controleert u het niveau van uw surfpartners. Kleine golfjes voor beginners, hoge, krachtige golven voor experts! We weten zeker dat u er dol op zult zijn!

We hebben een mooi lijstje met Yelloh! Village-campings waar u kunt leren surfen U vindt ze hier:

Bekijk de 36 campings

Niet te missen en complex: kitesurfen

Bent u dol op sensatie en nieuwe avonturen? Probeer kitesurfen! Snelheid, een gevoel van absolute vrijheid, beheersing van de elementen … zodra u uw zeil en uw plank begint te beheersen, bent u bijna in het paradijs!

Uw steunpunten controleren, de vleugel sturen, opnieuw opstijgen als deze in het water valt, nog sneller gaan, deze sport is zowel verkwikkend als verslavend. Om te beginnen en snel vooruitgang te boeken, kunt u het best les nemen bij een professional voordat u er alleen op uittrekt.  

U vindt hier de beste plekken om te leren kitesurfen met de beste begeleiders:

Bekijk de 30 campings

Het hele jaar in balans ...

Kleine, leuke evenwichtsoefeningen kunnen u helpen uw evenwicht te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld elke ochtend staand, met gesloten ogen uw sokken aantrekken of oefenen door op de stoepranden te lopen. In het openbaar vervoer probeert u met uw handen in uw zakken te reizen, zonder u aan de stangen of de stoelen vast te houden. Ogen dicht … u bent al op vakantie!

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

MEMO

  • Zorg altijd voor een goede uitrusting: T-shirt tegen UV-straling, zonnecrème, pet, geschikte badkleding, isolerende kleding indien nodig.
  • Controleer altijd de weersverwachting.
  • Verzeker u er voor elk vertrek van dat het materiaal niet beschadigd is.
  • Vertrek nooit alleen en blijf altijd bij de kust of de oever.
  • Respecteer de voorrangsregels en de veiligheidsregels die voor elke watersport gelden.
×