Camping Creissels

Criteria wissen
Verblijft u op een camping in het departement Aveyron? En hebt u wel zin om samen met uw familie op verkenning te gaan? Dan kunnen we u alvast een charmant dorp aanbevelen: Creissels.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Aveyron

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Rodez

Kent u Creissels al? Het kleine middeleeuwse dorp is gebouwd aan de voet van de kliffen van Causse du Larzac en ziet uit over de rivier Tarn. Het gehucht is ideaal gelegen, op amper 5 km van de bekende stad Millau en op 30 km van Saint-Affrique. Geweldig, toch? Wat er zo bijzonder is aan deze plek? De huizen en bruggen in deze regio zijn opgetrokken uit tuf, een licht gesteente, en daarmee gaat er van de woningen een ongelooflijke charme uit.

 

Wist u dit al? Wellicht hebt u altijd gedacht dat de Brug van Millau enkel in Millau lag. Niet, dus. Een deel van het bouwwerk bevindt zich namelijk op het grondgebied van de gemeente Creissels.

 

Wat staat er op het programma? Tijdens uw bezoek aan Creissels mag een wandeling langs het Sentier des cascades de Creissels niet ontbreken. Het dorp staat namelijk bekend om zijn watervallen. Deze wandeling is een absolute must. Hoe u er komt? Makkelijk zat. Het pad is namelijk geschikt voor alle leeftijden en begint in het dorp. Zet maar gauw koers naar die watervallen. Na amper een paar minuutjes kunt u ze al zien. Midden in het groen lijken ze uit het niets te ontspringen. Hier zult u uw ogen uitkijken. Neem vooral ook uw fototoestel mee om dit moment vast te leggen voor de eeuwigheid. Als u het pad nog wat verder volgt, komt u aan het Plateau du Larzac vanwaar u uitzicht hebt op de beroemde brug. Tijdens deze bijzondere wandeling ontdekt u de pareltjes van het departement Aveyron. Begint het al te kriebelen? Trek dan maar gauw uw sneakers aan.

×