Camping La Couvertoirade

Criteria wissen
Een versterkt stadje dat u per direct naar lang vervlogen tijden terugvoert: dat is La Couvertoirade ten voeten uit. Ontdek deze buitengewone plek die heuse schatten herbergt.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Aveyron

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Rodez

Al gehoord van La Couvertoirade ? Deze stad in de Aveyron, waar tempeliers en hospitaalridders ooit de dienst uitmaakten, opent als het ware de poort naar het verleden. Het middeleeuwse La Couvertoirade, dat het label ‘Plus Beaux Villages de France’ kreeg, ligt in het hart van de Causse du Larzac in het Regionaal Natuurpark Grands Causses. Te midden van de ongerepte natuur doemt het voor u op als een versterkte vesting. De wallen uit de 15e eeuw, de stenen huizen, de kerk en de tempeliersburcht voeren u meteen terug in de tijd. U staat ervan versteld hoe tastbaar de geschiedenis hier wordt. Mis dus in geen geval uw afspraak met de tempeliers en neem een kijkje in La Couvertoirade. U komt gewoon ogen te kort!

 

Wist u dit? In La Couvertoirade bevindt zich een tempeliersburcht die uniek is in Frankrijk. Het stadje is dan ook beschermd vanwege zijn historische monumenten. Neem zeker een kijkje in de burcht: de overwelfde zaal van de donjon, de tempelierszaal, de waterciterne van de tempeliers … Deze unieke plek mag u in geen geval missen!

 

Wat staat er op het programma? We kunnen u een korte route aanbevelen zodat u zeker niets mist, maar u kunt natuurlijk ook voor een begeleide tour kiezen. Begin uw bezoek bij de oude, versterkte poort die u meteen de sfeer van het stadje binnenloodst. Kuier door de talloze straatjes en overdekte steegjes en bewonder de huizen uit de 15e eeuw. Daarna is het tijd om de stadswallen op te klimmen. Van daarboven hebt u een adembenemend uitzicht over de omliggende natuur en het hele stadje. Bezoek vervolgens de kerk die tempeliers en hospitaalridders hier bouwden en ontdek hoe bijzonder dit originele gebouw is. Hou op de terugweg even halt bij de oude gemeenschapsoven van deze tempeliersstad waar u enkele lokale specialiteiten kunt proeven. U bent onderhand wel toe aan wat lekkers! Maar er is nog meer te zien: de ‘don de l’eau’ (waar pelgrims water konden krijgen), de ‘lavogne’ (een ommuurde drinkplaats), de windmolen … Eindig uw bezoek in een lokaal restaurantje en snuister nog even rond in de charmante winkeltjes in het centrum.

×