Camping L'Estartit

Ontdek L’Estartit, een badplaats aan de Costa Brava. Deze aangename gemeente maakt deel uit van Torroella de Montgri in Girona, in de buurt van de Medes-eilanden. Op het programma van uw vakantie hier staan activiteiten met de familie, nietsdoen en verkennen.

Kent u L’Estartit?

L’Estartit is een bekende badplaats aan de Costa Brava. Duikers waarderen de badplaats bijzonder om de nabijheid van de Medes-eilanden, het belangrijke zeereservaat in het westen van de Middellandse zee. De groene natuur, de stranden en de historische cultuur van de stad zullen u aangenaam verrassen.

Ter plaatse laat u zich in alle rust verleiden door de prachtige natuurlijke omgeving rond de gemeente. Ontdek de lange fijnzandstranden, de beboste heuvels, de natuurparken en de beschermde soorten. Gooi de trossen los en vertrek met een boot of kajak om de 1.300 dieren- en plantensoorten in de streek te bewonderen. Kreeft, tandbaars en bloedkoraal maken hier deel van uit. U kunt zelf het water in duiken om ze te bewonderen of ze bekijken door de glazen bodem van de boot, een ideale activiteit voor families en kinderen.

 

Als u er zin in hebt, gaat u naar een van de hoofdstranden van L’Estartit:

  • - Platja Gran, dicht bij het centrum van de stad, is eenvoudig bereikbaar voor families. Ter plaatse kunt u profiteren van vele voorzieningen: activiteiten in of op het water, verhuur van ligstoelen, baby changers enz.
  • - Platja Els griells is ideaal als u liefhebber bent van watersporten, die u hier in ruime mate kunt beoefenen: kajak, suppen, kitesurf ... Steigers en loopbruggen vereenvoudigen de toegang voor personen met een beperkte mobiliteit.
  • - Pletera, in een natuurgebied, is perfect als u op zoek bent naar rust. Dit is een onopvallend, rustig strand waar het heerlijk luieren is.

De jachthaven van L’Estartit ligt dicht bij het centrum en ook hier zijn vele watersporten mogelijk: kitesurf, windsurf, duiken, snorkelen (met zwemvliezen) en zelfs waterskiën. Al deze activiteiten zullen groot en klein met veel plezier bezighouden tijdens uw vakantie in Spanje.

Het klimaat in L’Estartit is bijzonder aangenaam, zelfs in de zomer. Het is zacht, droog en warm, gewoonlijk stijgt de gemiddelde temperatuur niet boven 28 °C. Lekker toch?

 

Wist u dit?

Jaren geleden, voordat het toerisme opkwam, was L’Estartit een van de grootste vissershavens aan de Costa Brava. Ook nu nog kunt u hier de boten bewonderen die herinneren aan de tijd en de tradities van vele jaren terug.

 

Op het programma?

Geschiedenis is belangrijk in deze streek. U kunt door middeleeuwse dorpen wandelen, zoals het Iberische dorp Ullastret, dat opvalt door zijn middeleeuwse ruïnes met een grote historische waarde en de tentoonstellingsruimte waar oude voorwerpen worden gepresenteerd die afkomstig zijn van archeologische opgravingen. De middeleeuwse site van Peratallada, met onder andere het plein Plaça de Les Voltes, heeft zijn middeleeuwse stedelijke karakter door de tijd heen weten te behouden. U kunt kennismaken met de kenmerkende architectuur uit die tijd en smullen in de vele restaurants in de omgeving.

Op slechts een paar kilometer van de stad is het kasteel van Montgri een andere mooie verrassing van deze streek. Vanaf deze versterking uit het begin van de 14e eeuw, boven op een kleine gelijknamige berg van kalksteen, hebt u vrij uitzicht over de hele vlakte van Empordà, tot aan het massief van Canigou!

U zult met veel plezier de stad L’Estartit verkennen tijdens uw campingvakantie in Spanje.

 

×