Allemaal in galop!

Te voet: niet erg origineel. Op de fiets: done that. Met de auto: niet milieuvriendelijk. En als u eens een tocht te paard zou maken?

Het paard is een edel, intelligent, rustgevend dier … dat bovendien lief is! Het is dan ook niet verwonderlijk dat we spontaan bijzonder op paarden gesteld zijn. Paardrijden gaat trouwens vooral over de relatie en het wederzijdse respect tussen mens en dier.

Sportief of niet, dit is een gevoelsverhaal! Regelmatig of af en toe, paardrijden verbindt u met de natuur. Naar de wind in de bomen luisteren, u laten overweldigen door de geuren van de garrigue, in totale harmonie met uw paard zijn, snelheid maken en de landschappen voorbij zien zoeven …

Er is geen twijfel mogelijk, een tocht te paard is een geweldige manier om een streek te verkennen.

Kleine ruiter wordt groot

Het is geen scoop: kinderen zijn dol op pony’s en paarden. Hun ogen gaan schitteren als ze een paard zien en ze belonen u met een grote smile als u ze een ritje op een pony voorstelt. En als ze echt dol zijn op paardrijden kunt u ze altijd een stage van een paar dagen voorstellen, daar krijgen ze geen spijt van … en u ook niet trouwens! In een paar sessies worden verlegen kinderen zelfverzekerder, de gevoelige leren beter met hun gevoelens omgaan. En elke keer ontstaat een echte saamhorigheid tussen het kind en het paard.

Ook voor tieners is paardrijden een goed idee. Het is een activiteit die hun gevoel van eigenwaarde vergroot! Borstelen, de voeten schoonmaken, roskammen ... de ruiters zorgen voor het welzijn van het paard en ze voelen zich graag verantwoordelijk. En voor klein en groot is het altijd een immens plezier om elke ochtend hun paard terug te vinden.

Een beleving voor de hele familie

Met de hele familie bij zonsondergang door de duinen trekken, op draf het bos verkennen … een tocht te paard is altijd een absoluut magisch moment om te delen.

Verwondering, nieuwe gevoelens, ontmoeting met het dier, niets is beter om de familiebanden te verstevigen! En deze unieke ervaring zal lang deel blijven uitmaken van de onvergetelijke herinneringen in de fotoalbums. Wees niet verlegen na uw tocht: feliciteer uw rijdier en wees trots op wat u samen hebt bereikt.

Dan is het tijd om gedag te zeggen … tot de volgende keer!

Ontdek in galop de Yelloh! Village-campings waar u tochten te paard kunt maken en deel kunt nemen aan ruiteractiviteiten:

Bekijk de 70 campings
×