Bel ons

+31 (0)2 04 990 739

Camping La Baie de Douarnenez Douarnenez, Finistère

« Een authentieke vakantie in de natuur, vlak bij de kusten van de Finistère en de oceaan »

8 10 322 scores Recensies

In de buurt van camping La Baie de Douarnenez

Cultuur, natuur, geschiedenis, rijk erfgoed… Ervaar Bretagne op intense wijze tijdens uw vakantie in de Finistère, op de camping La Baie de Douarnenez! Deze prachtige streek laat zich fantastisch te voet, per fiets of zelfs per boot ontdekken en zal u gegarandeerd bekoren! 

Camping La Baie de Douarnenez
30 rue Luc Robet
29100 Poullan-sur-Mer
FRANKRIJK
+33 (0)2 98 74 26 39

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 48° 4' 52''
Lengtegraad: W 4° 24' 20''
Bereken uw route


Ligging
Poullan-sur-mer, 0 km
Luchthaven van Brest, 78 km
Station van Quimper, 29 km
U bent in Cornouaille, in het Pays Bigouden om precies te zijn. Het symbool van deze regio is de beroemde kap, die over de hele wereld bekend is... maar voor sommigen is dat eerder de ‘langoustine’, de Pointe de la Torche...
Brengt u uw volgende vakantie in Bretagne door? Neem dan beslist een kijkje bij de Côte de Granit Rose. Heerlijk voor een verrassend en avontuurlijk dagje uit met de familie! Ontdek snel wat u allemaal mag verwachten …
Laat u ontroeren door de schoonheid van de landschappen en de magische, uitzonderlijk mooie zonsopkomsten en zonsondergangen. Op de kustpaden is er frisse lucht in overvloed.
Deze archipel is een belangrijk vogel- en natuurreservaat dat zich tevens heeft ontwikkeld tot een paradijs en leerschool voor duikers en zeilers.
Kom de woeste en ongerepte natuur van de Monts d'Arrée ontdekken in het regionaal natuurpark Armorique. U vindt er bremstruiken, rotsige bergkammen en heidevelden, omgeven met een mysterieus licht!
Ontdek de unieke kaap Pointe du Raz en laat u meeslepen door de verpletterende schoonheid van het ruige Bretagne
De “Stad met de drie Havens” geeft uw vakantie in Bretagne net dat extra vleugje authenticiteit. Welkom in Douarnenez! Op de kust van de Finistère, op het uiterste punt van Bretagne, daar waar het land stopt en de oceaan begint, is Douarnenez een ware uitnodiging om te reizen. Vanop een van de talrijke stranden kunt u de oceaan aanschouwen die de inwoners van Douarnenez lange tijd getrotseerd hebben om op sardienen te vissen. Deze vis, die Douarnenez de nodige bekendheid bezorgde, is vandaag nog steeds aanwezig in tal van facetten van de stad, van de naam van de inwoners tot de hoge kanten mutsen van de inwoonsters. Kom naar de camping in Douarnenez en geniet van een geslaagde vakantie voor het hele gezin.
Kies voor een campingvakantie in Pont-Croix en ontdek de adembenemend mooie landschappen van het ruige Bretagne.
Vertrek op campingvakantie naar Poullan-sur-mer en geniet van de rust en de charme van een Bretonse gemeente in de buurt van toeristische bezienswaardigheden in de Finistère.
Maak van uw vakantie gebruik om Quimper te ontdekken, de legendarische hoofdstad van de Finistère die het label Kunst- en Geschiedenisstad heeft gekregen.

De Bretonse cultuur

Bretagne is een van de regio’s van Frankrijk waar de lokale cultuur het levendigst is. Ze heeft de eeuwen getrotseerd en is nu overal duidelijk zichtbaar. Tijdens uw campingvakantie in de Finistère zit u op de eerste rij om deze bijzondere andere kant van Bretagne te ontdekken. Taal, verhalen, folklore, klederdrachten, dans, muziek… De Bretonse cultuur is alom aanwezig! Beleef een vakantie in de Finistère in de schaduw van de “Gwenn-ha-du”, de Bretonse vlag!

Voor meer informatie: www.tourismebretagne.com

Land van zee en eilanden

Finistère betekent “Fin de la Terre” (Eind van de Wereld), daar waar de oceaan begint en het vasteland eindigt. Tijdens een tochtje met een motor- of zeilboot langs de kust en eilandjes van de streek, bijvoorbeeld Molène of de Glénan-archipel, ziet u pas echt hoe mooi en groots dit ongelooflijk ruige gebied is. In de buurt van de camping kunt u talrijke wateractiviteiten beoefenen: kitesurfen, catamaranzeilen, zeilles nemen… U kunt zich zelfs eens wagen aan surfen op het strand van La Torche! Dit is de ideale gelegenheid om deze sporten te ontdekken of herontdekken!

Onze partners

bravofly

Reserveer uw vlucht : bravofly

Huur een wagen bij onze partner Car Trawler

Huur een wagen bij onze partner Car Trawler