Camping Pont-Croix

Criteria wissen
Kies voor een campingvakantie in Pont-Croix en ontdek de adembenemend mooie landschappen van het ruige Bretagne.
Het sfeervolle stadje Pont-Croix in de Finistère is de hoofdstad van de Cap Sizun. Het ligt tussen Audierne en Douarnenez, aan de weg naar de Pointe du Raz en aan de rivier de Goyen.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Finistère

Campingvakantie Pont-Croix

Slenter tijdens uw campingvakantie in Pont-Croix rond in de geplaveide straatjes van dit sfeervolle middeleeuwse stadje en begeef u naar het centrum van de stad voor een bezoekje aan de kerk Notre-Dame de Roscudon met zijn indrukwekkende, maar liefst 67 meter hoge, torenspits. De architectuur van de kerk bevat alle karakteristieken van de School van Pont-Croix, een in de 13e en 14e eeuw wijdverbreide architectuurstroming in het gebied van Cap Sizun tot aan Cap Caval.

Maar Pont-Croix is ook een kunststad. In het verleden zetten vele kunstenaars hier hun schildersezels op om de stad te schilderen, zoals Paul de Lassence, Lionel Floch, Paul Sérusier, Sydney L. Thompson, Max Jacob, Matisse... Bezoek tijdens uw campingvakantie in Pont-Croix ook zeker het interessante Marquisat museum waar de kunst en tradities van de Cap Sizun tentoongesteld worden.

Daarnaast is Pont-Croix ook een stad van ambachten. Tijdens uw verblijf op de camping in Pont-Croix kunt u een meubelmaker aan het werk zien en de fraaie creaties van een pottenbakker of glasblazer bewonderen.

 

Camping Pont-Croix

In het vogelreservaat van Cap Sizun kunt u volop genieten van een prachtig uitzicht en adembenemend mooi natuurschoon. Uw campingvakantie in Pont-Croix is de ideale gelegenheid om de duizenden vogels te bewonderen die zich op de steile rotswanden van dit schitterende natuurreservaat verzamelen.

Een stukje verderop komt u bij de beroemde Pointe du Raz. Deze met het toeristische kwaliteitslabel bekroonde “Grand Site de France” trekt elk jaar vele bezoekers die komen genieten van de schoonheid van het ruige Bretagne. Terwijl u bovenop de rotsen uitkijkt over de immense weidsheid van de oceaan en de steile kliffen van deze kust waar de golven tegenaan beuken, kan hoogtevrees zomaar de kop opsteken…

×