We blijven bij elkaar!

De beslissing is genomen, dit jaar vertrekt u op vakantie met vrienden! U hebt helemaal gelijk. Maar voordat u vertrekt, is het handig de 8 gouden regels te lezen zodat u allemaal vrienden blijft.

Regel nr. 1: iedereen is het eens over de bestemming.

Dat is de basis! De reden voor een gezamenlijk vakantieproject is een plek waar iedereen heen wil.

Zee, rivier of meer? Platteland of bergen? Zodra dit punt besloten is, kunt u gaan zoeken naar campings of huuraccommodatie, zonder dat u onnodig tijd verliest.

Regel nr. 2: de individuele zin respecteren

Jérôme en Amélie zeggen ‘nooit zonder de tent’. Margaux en Marc met hun kleine Aglaé van net een jaar kiezen liever voor een chalet. Rémi en zijn familie vertrekken met de camper en willen alleen een kampeerplaats. Emma en haar twee kinderen vinden de lodgetent wel iets. En u kunt dat allemaal op één camping vinden ... op voorwaarde dat u vroeg reserveert. Natuurlijk is het eenvoudiger als u allemaal met uw eigen tent komt of samen één of twee grote cottages huurt. Maar ook in dat geval moet u vroeg reserveren. Als u met een grote groep bent, kunt u ook voor een van onze groepsaccommodaties kiezen of een aantal accommodaties naast elkaar huren dankzij de optie ‘keuze van uw campingplaats’. Zo bent u samen … maar met elk een eigen thuis!

  • Tente Lodge Premium Lous Seurrots

Regel nr. 3: u van de groep kunnen afscheiden

Als u met meer dan twee families vertrekt, zult u al snel merken dat het moeilijk is om alle uitstapjes samen te organiseren. De inertie van een groep is soms ondraaglijk als u van bewegen houdt! Als u deel uitmaakt van deze laatste categorie kampeerders, kunt u een of twee dagen samen plannen en elkaar verder treffen voor het aperitief of het avondeten (of allebei!) De rest van de tijd moet u uw zin in uitstapjes vooral niet opgeven. Stel uw programma samen en probeer de momenten samen of met de familie zo goed mogelijk in balans te brengen met de gezellige momenten met vrienden.

Regel nr. 4: in teams werken

Voor de organisatie van de dagelijkse bezigheden moet u de taken eerlijk verdelen. Er is niets irritanter dan te constateren dat het altijd dezelfden zijn die koken of de afwas doen! Stel teams van 2 of 3 personen samen en stel een planning op.

Maandag: avondeten team 1, afruimen en afwassen team 2. Dinsdag, avondeten team 3, afruimen en afwassen team 4 en zo voort voor alle dagen van de week … U kunt zelfs een competitie organiseren om het beste team te kiezen!

Regel nr. 5: dezelfde vakantieregels hebben als uw vrienden

Kleine Simon mag na het eten naar een tekenfilm kijken, maar Elisa niet … Raphaël mag ‘s morgens voor het ontbijt al naar het zwembad maar Églantine en Tom niet. Tina mag laat opblijven met de ouders, terwijl Léo net zo oud is maar om 22 uur naar bed moet … Als u het niet eens bent over de tijden en de regels in de vakantie, zullen de kinderen gefrustreerd raken.

Een advies: maak samen voor vertrek of bij aankomst op de camping de balans op.

Regel nr. 6: niet langer dan 10 dagen

7 tot 10 dagen, dat is een mooie periode om samen door te brengen en te lachen! U weet het wel: goede dingen moeten een einde hebben. En het is altijd beter om erna te zeggen dat het ‘niet lang genoeg’ was, zodat u zin hebt om volgend jaar weer te beginnen!

Regel nr. 7: goede herinneringen maken

Als u deze voorzorgsmaatregelen hebt genomen, denkt u daarna vooral aan ontspanning en wilt u elk moment intens beleven, omringd door mensen van wie u houdt! Want dat is toch het voornaamste doel van een vakantie met vrienden ...

Vertrek in groepsverband naar de mooiste campingdorpen in de openlucht:

Bekijk de 77 campings
×