Laat camping rijmen met sereniteit

Kamperen is meer dan een manier van vakantie houden, het is een mentaliteit. Het is niet moeilijk om van uw verblijf een vrolijke, serene onderbreking te maken, u moet het alleen goed organiseren. Hoe? Zo:

Door te kiezen voor de juiste ...

De juiste wat? De juiste camping natuurlijk! Een doordachte keuze van de plek waar u verblijft, draagt bij aan een geslaagde vakantie  De afmeting van de camping (klein, matig, groot, familiecamping of gezellige camping) en de geografische ligging (zee, meer, bergen enz.) zijn de eerste criteria die mee moeten tellen. De animaties en de voorzieningen zijn ook belangrijke elementen, vooral als u met kinderen op vakantie gaat. De aanwezigheid van een aquapark, een trampoline of een speeltuin kan de kleur van hun vakantie veranderen … en u een rustige vakantie garanderen!

Om u te helpen bij uw beslissing heeft elk campingdorp een rubriek met criteria en een sfeermeter. Dat maakt het voor u gemakkelijker om de situatie ter plaatse in te schatten en het unieke karakter van elk campingdorp te doorgronden, zowel in het hoog- als in het laagseizoen.

Door de juiste reflexen te hebben ...

Ter plaatse rijmt rustige vakantie vaak met slimme keuzes … Om te beginnen, de kampeerplaats. Wilt u rust? Dan zijn de Premium resort-wijken voor u gemaakt. Ze bevinden zich in goed beschermde voetgangerszones en garanderen absolute rust …

Staat u liever midden in de activiteiten en bent u van plan elke ochtend baantjes te gaan trekken? Kies dan voor een plek bij het zwembad. Als u de drukte in het zwembad wilt vermijden, kunt u het beste in de daluren komen. Tussen de middag gaan veel zwemmers terug naar hun kampeerplaats om te eten, dan hebt u het zwembad voor u alleen! Slaapt u met kinderen in een tent? Verwijder u dan niet teveel van het sanitair en kies voor daluren om te gaan douchen (tussen 18 en 20 uur is het spitsuur). 

bien etre Le Serignan Plage
aire aquatique

Door voor een goede uitrusting te zorgen ...

Met een goede uitrusting heeft u alle troeven in handen voor een geslaagd verblijf. Koelbox, vuilniszakken, diepvrieszakken met zipsluiting, sponzen en afwasmiddel zijn onmisbaar in een tent of een huuraccommodatie.

Denk ook aan een parasol en aan jasjes (de avonden kunnen soms fris zijn). En vergeet niet om citroenkaarsen en kruidnagels mee te brengen (Waarom? Lees het artikel helemaal uit om dit te weten te komen ...).
Hebt u aan de fietsen en de spelletjes gedacht? Petanque, mölkkyspel, waterpistool, een kaartspel en goede boeken zijn absoluut onmisbaar als u met de hele familie reist.
Als u gevoelig bent, breng dan ook oordopjes mee … In de natuur krassen de uilen soms ‘s nachts en de vogels staan ‘s morgens vroeg op (maar de mensen moeten stil zijn tussen 22 en 8 uur!).

De goede ideeën

  • Om wespen te weren, legt u geplette kruidnagels op een schaaltje op tafel.

  • Om mieren van de tafel te weren: zet elke tafelpoot in een klein bakje met water. Maar leeg het bakje na elke maaltijd om te voorkomen dat muggen hier eitjes in leggen ...

  • Om muggen te weren, trekt u ‘s avonds lange mouwen en een broek aan en steekt u citroenkaarsen aan. Vergeet niet dat ze dol zijn op parfum en transpiratiegeur … Maar het schijnt dat ze niet van de geur van wilde munt houden. Wrijf uw armen en benen in met wat muntblaadjes, dan vallen ze u waarschijnlijk niet lastig!

  • En vertrek altijd met een aangepaste eerstehulpdoos: pleisters, desinfecterend middel, oogdruppels, gifpompje, paracetamol en zonnecrème.

Ontdek de Yelloh! Village-campings:

Bekijk de 89 campings
×