Camping Cherbourg

Cherbourg is gekend om zijn internationale industriële haven, zijn plezierhaven en als grootste ankerplaats ter wereld. Cherbourg staat ook bekend als aanloophaven voor de ferry's vanuit Engeland en Ierland. Een campingvakantie in Cherbourg is dan ook ideaal om te ontspannen na een lange oversteek van het Kanaal...

Vanuit Cherbourg vertrekken heel wat (wandel)paden om tijdens uw campingvakantie te voet, te paard of met een huurfiets de rijkdommen van de streek van de Cotentin te ontdekken!

Vakantie op een camping Cherbourg

Welkom in Cherbourg, in Normandië, in de Cotentin! Hier hangt de geur van de grote zeevaarders ... De ankerplaats van Cherbourg, de grootste ter wereld, is altijd een favoriete aanlegplaats geweest voor vele zeemannen. Op de kades van de haven van Cherbourg hangt dan ook nog de sfeer van de grote schepen die hier afmeerden voor de grote overtocht van de Atlantische Oceaan. Vandaag houden de Cité de la Mer, het museum gewijd aan de wondere onderwaterwereld, en het in een oude trawler gehuisveste vissersmuseum de herinnering aan dit tijdperk levend.

Wie Cherbourg zegt, zegt ook stranden, ideaal om met de hele familie van de zee te genieten. De stranden van la Saline, Querqueville of la plage verte zijn elk op zich prachtige plekjes waar u ten volle kan genieten van de wondermooie kust van Cherbourg.

×