Camping Agen

Agen, een stad vol geschiedenis en tradities, nodigt u uit voor de ontdekking van haar erfgoed.

Agen, rivierstad bij uitstek, heeft steeds een bijzondere band gehad met water. In het westen stroomt de Garonne, terwijl meer noordwaarts het canal al de aandacht opeist. Deze waterwegen hebben hun stempel gedrukt op de stad Agen en een grote invloed uitgeoefend op haar geschiedenis en cultuur.

Vakantie op een camping Agen

Trek tijdens uw bezoek aan Agen zeker wat tijd uit om rond te slenteren in het hartje van de stad: de van geschiedenis doordrongen gevels op het pittoreske Place des Laitiers doen hun verhaal aan iedereen die het horen wil.

De liefhebbers van idyllische wandelingen zullen gecharmeerd zijn door het oude île du Gravier: dankzij de dijk, die bescherming biedt tegen de grillen van de rivier, kunt u een wandeling maken langs deze uitzonderlijke plek.

Trakteer uzelf op een reis door de tijd en struin langs de resten van het middeleeuwse Agen: gebouwen uit de veertiende eeuw en monumenten uit de elfde eeuw doen dit tijdperk herleven... Sluit uw historische wandeling af met een stop aan het station van Agen, dat werd gebouwd door niemand minder dan Gustave Eiffel.

 

×