Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Avignon Parc Vedène, Vaucluse

« 6,5 hectare natuur met eeuwenoude pijnbomen op een steenworp van de pausenstad Avignon, in het hart van de Provence »

8.1 10 374 scores Recensies

De evenementen in de buurt van het Yelloh! Village Avignon Parc

De Feria van Nîmes, het theaterfestival van Avignon en heel veel andere evenementen bepalen het programma van uw verblijf in het zuiden van Frankrijk. Beleef memorabele momenten met familie of vrienden! Er is geen twijfel mogelijk: in de Vaucluse zult u veel op pad zijn tijdens uw vakantie in het Yelloh! Village Avignon Parc!

De prachtige Yelloh! Village campingdorpen verwelkomen u graag voor de 107e editie van de Tour de France!
Tijdens de Feria's lijkt Nîmes wel in Spanje te liggen. Zoals de traditie voorschrijft, wordt er dagenlang gefeest in de bodega’s van de stad en volgen stierengevechten en andere voorstellingen elkaar op.
Vanaf de maand juni kunt u kaartjes kopen voor het beroemdste van alle Franse festivals: het Festival van Avignon. Ontdek samen met uw familie het walhalla van het theater en geniet met volle teugen.
Beleef samen met vrienden en familie onvergetelijke momenten tijdens uw vakantie in de Provence en neem deel aan de talloze feestelijkheden rond diverse streekproducten: truffels, abrikozen, lamsvlees, graan… In de Provence maken ze overal een feest van!
Sluit de zomer af met de Luminessences van Avignon: een schitterend en verrassend schouwspel dat groot en klein aan het dromen zet.

Alterarosa in het Pausenpaleis van Avignon

Houdt u van bloemen? Dan moet u tijdens het weekend van 8 mei in het Pausenpaleis van Avignon zijn! Daar vindt namelijk één van de grootste bloemenevents van heel Frankrijk plaats. Alles draait er rond de meest romantische van alle bloemen: de roos. U kunt zelfs deelnemen aan de verkiezing van de populairste roos. Wacht niet langer en koop meteen uw kaartjes!

Voor meer informatie: be.france.fr

Drijvende markt in L’Isle-sur-la-Sorgue

Elk jaar wordt in L’Isle-sur-la-Sorgue op de eerste zondag van augustus een drijvende markt gehouden. Een bezoek aan dit evenement garandeert u een kleurrijke ochtend met marktkramers in traditionele Provençaalse klederdracht. Het bijzondere aan de markt is dat de verkopers hun waar vanuit bootjes op de rivier (de zogenaamde ‘Nego chins’) aanbieden, terwijl de klanten van op de kade hun bestelling doorgeven. Mis dit schitterende schouwspel niet en zorg dat u er vroeg bij bent! 

Voor meer informatie: www.oti-delasorgue.fr

Feest van de Véraison in Châteauneuf-du-Pape

Hebt u al gehoord van het feest van de Véraison in Châteauneuf-du-Pape? Dit internationale evenement vindt elk jaar in de maand augustus plaats en dompelt de hele stad onder in een middeleeuwse sfeer met een grote artisanale markt, straatoptredens, poppentheater… Er is voor elk wat wils! Fijnproevers kunnen de lokale producten en de beroemde wijnen uit de streek degusteren. Een verrukkelijke manier om de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur van nabij te leren kennen. 

Voor meer informatie: www.chateauneuf-du-pape-tourisme.fr