Camping in de Lot

Criteria wissen
Kom kamperen in de Lot, ook wel het “Land van Wonderen” genoemd, en beleef een onvergetelijke vakantie tussen de prachtige natuur en cultuur van de Lot.

Campingvakantie in de Lot

De Lot is een natuur- en erfgoedrijke streek met een heerlijke gastronomie, waar u tijdens een vakantie talrijke unieke plaatsen kunt ontdekken. Van grotten en middeleeuwse steden tot vestingdorpen en kastelen, geschiedenis- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Begin uw ontdekkingstocht in de stad Cahors in de Lotvallei. In deze kunst- en geschiedenisstad kunt u de vestingbrug “Pont Valentré” bezoeken die tot de top-5 van meest bijzondere bruggen van Frankrijk behoort en daarnaast op de UNESCO Werelderfgoed staat, net als de Saint-Etienne kathedraal.

Profiteer van uw bezoek om de beroemde AOP Cahors-wijn te proeven die bekendstaat vanwege de donkerrode kleur en ook wel “zwarte wijn” wordt genoemd.

Sportievelingen kunnen een wandeling op de Mont Saint-Cyr maken en daarvandaan het uitzicht op de stad Cahors bewonderen. Het door de meanderende rivier de Lot omgeven Cahors heeft wel iets weg van een schiereiland.

Na Cahors is het tijd voor Saint-Cirq Lapopie, een middeleeuws dorp dat deel uitmaakt van de “mooiste dorpen van Frankrijk” en in 2012 zelfs werd uitverkozen tot het “Favoriete dorp van de Fransen”. Het bovenop een meer dan 100 meter hoge rots en boven de Lot gelegen sfeervolle dorp blijft een van de mooiste plekken in de Lotvallei.

 

Camping in de Lot

Maar de Lot heeft nog vele andere excursiemogelijkheden voor u in petto tijdens uw campingvakantie. Bezoek bijvoorbeeld het op de oevers van de Dordogne gelegen Carennac met de uit witte kalksteen opgetrokken huizen met bruingekleurde daken, of het sfeervolle dorpje Autoire dat midden in een keteldal ligt, vlak bij een prachtige waterval. Beide dorpen zijn voorzien van het officiële label “een van de mooiste dorpen van Frankrijk”! 

Tot slot heeft de Lot ook aan liefhebbers van gastronomie het nodige te bieden. Uw smaakpapillen zullen beslist genieten van het scharrel-lamsvlees en meloenen uit de Quercy, de wijnen van Cahors, noten, de geitenkaas Rocamadour, truffels en saffraan.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Om te ontdekken
×